keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Kaisaniemi on hyvien yhteyksien varrella

Hostelli on varmasti edullista majoitusta etsivälle nuorisomatkailijalle sopiva valinta. Varttuneempi väki haluaa useimmiten majoittua hotelliin.

Onneksi Helsingin keskustassa on runsaasti myös kohtuuhintaisia hotelleja. Yksi näistä on Kaisaniemessä erinomaisten liikenneyhteyksien varrella sijaitseva Hotelli Cumulus Kaisaniemi.

Hotelli Cumulus Kaisaniemi sijaitsee aivan Helsingin yliopiston keskustakampuksen laidalla. Siten se sopii mainiosti majapaikaksi, jos työsi liittyy jotenkin yliopiston toimintaan.

Syksyllä 2012 yliopiston opiskelijakirjasto avaa ovensa aivan hotelli naapurissa. Se tulee varmasti elävöittämään aluetta entisestään -- tälläkin hetkellä lähistöllä on useita opiskelijoiden suosimia illanviettopaikkoja.

Kaisaniemen alue ei tietenkään ole niitä Helsingin keskustan vilkkaimpia shoppailualueita. Kuitenkin Cumuluksesta on vain muutaman minuutin kävelymatka vasta uudistettuun Kluuvin kauppakeskukseen.

Kluuvin kauppakeskuksessa on monia erittäin mukavia ravintoloita, kahviloita ja tietenkin shoppailumahdollisuuksia. Keskustan kauppatarjontaan selvän parannuksen toi varsinkin Eat & Joy -nimimen maatilatori, josta saa esimerkiksi luomulihaa -- tosin varsin kalliiseen kilohintaan.

Ruokapaikkaa etsivää matkustajaa suosittelin suuntaamaan illalla Liisankadulle. Liisankadulla nimittäin sijaitseva Kolme Kruunua on yksi kaupungin ehdottomista klassikkopaikoista, jonka ruokalistalta löytyy Oskarinleikkeen ja Metsästäjänleivän kaltaisia klassikoita. Kolmesta Kruunusta et saa uusia muotiruokia -- täällä luotetaan perinteisiin.

Muutaman askeleen päässä Kolmesta Kruunusta sijaitseva Zinnkeller on toinen suosikkini. Zinnkeller on perinteistä saksalaisruokaa ja -juomaa tarjoava Gasthaus, jossa Saksan ystävät tuntevat olonsa kotoisaksi. Zinnkeller ja Kolme Kruunua sopivat molemmat myös illanviettopaikaksi, saahan molemmissa hyvän ruoan ohella myös monipuolisesti erilaisia juomia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti